Fascynujący temat wina wpisał się na stałe zarówno w gusta Gości jak i kalendarz kulturalny Hotelu ZAMEK RYN****.
Dlatego z wielką przyjemnością informujemy, iż w dniu 8 grudnia 2018 roku po raz dziewiąty Dziedziniec Zamku w Rynie będzie świadkiem wyjątkowego wydarzenia – Festiwalu Wina.
Hotel ZAMEK RYN**** wspólnie z producentami i dystrybutorami win z całego świata przygotuje ZAMKOWE BACHANALIA z prawdziwego zdarzenia, dedykowane koneserom, ale także amatorom tego najszlachetniejszego z trunków.
Główną areną zbliżającego się wydarzenia będzie Zamkowy Dziedziniec.
W tym unikatowym miejscu o powierzchni 900 m2 odbywać się będą prezentacje, degustacje wina, nauka carvingu oraz live cooking.
Podczas wieczornej gali zostaną ogłoszone wyniki Konkursu Publiczności na Najlepsze Wino Festiwalu.
FORMUŁA FESTIWALU
ZAMKOWE BACHANALIA to kolejna elitarna impreza, organizowana z myślą o smakoszach i znawcach kuchni i dobrych alkoholi. Tegoroczna edycja będzie promowała Wina pochodzące z Polski.
Podczas Festiwalu Wina wykorzystujemy nasze doświadczenia i zacieśniamy kontakty z przedstawicielami hoteli, restauracji z całego województwa warmińsko – mazurskiego, a także z hotelami stowarzyszonymi w sieci Polish Prestige Hotels i Hoteli Historycznych Polska.
W ubiegłorocznym Festiwalu brało udział 30 Wystawców – dystrybutorów win z całej Europy, producentów miodów, serów, pralin, oliw, octów a także wyposażenia hoteli i gastronomii.
8 grudnia 2018 roku - Zadaszony Dziedziniec Hotelu ZAMEK RYN****
PROGRAM:
Wstęp wolny:
10.00 - 17.00 Prezentacje i degustacje produktów Wystawców (wina, praliny, nalewki, sery) na Dziedzińcu
11.00 - 17.00 Degustacje i szkolenia z zakresu win
11.00, 13.00, 15.00 Food & Wine Matching prowadzony przez Dariusza Jażdżyka – Wicemistrza Polski Sommelierów
11.00 - 17.00 Degustacje cygar w Winiarni (szczegółowe godziny już wkrótce )
11.00 – 17.00 Degustacja i prezentacja Win Polskich, Włoskich – Dziedziniec
Wstęp płatny:
20.00 OFICJALNE ZAKOŃCZENIE FESTIWALU - wręczenie Pierścieni Komtura za najlepsze trzy wina Festiwalu
GALA DINNER – Dania na galę przygotują wspólnie szefowie najznamienitszych restauracji w regionie pod wodzą Ireneusza Koniuszka, szefa kuchni Hotelu ZAMEK RYN****.
Dla Gości, którzy nie wykupili pakietu "Bachanalia", cena za udział w GALI - oficjalnym zakończeniu Festiwalu wynosi 159 PLN / Osoba (w cenie: kolacja, napoje bezalkoholowe, degustacja win, program artystyczny).
Comments